'Tegen 2028 zal bijna al het recruitmentwerk geautomatiseerd zijn’

Scotty AI

Stan Wasowicz, co-founder en VP of Growth Partnerships bij Scotty AI, schuift tijdens het Recruitment Tech Event op 7 november aan bij één van de talkshows. In een vooruitblik deelt Wasowicz zijn visie op de transformatie van de arbeidsmarkt én de rol van AI. “Ik voorspel dat tegen 2028 bijna alle sourcers, screeners, interviewers, coördinatoren en admins volledig geautomatiseerd zullen zijn.”

De missie van Scotty

Scotty AI wil de manier waarop recruiters werken fundamenteel veranderen. “Onze missie is om zowel mensen als bedrijven te bevrijden van cognitief werk”, stelt Wasowicz, waarmee hij doelt op het automatiseren van witteboordbanen door middel van geavanceerde AI. “We zijn een cognitief proces automatiseringsplatform. We bieden modules die verschillende kanalen ontsluiten en systemen verbinden, waardoor de communicatie tussen mensen en systemen geautomatiseerd wordt.”

“Ik voorspel dat tegen 2028 bijna alle sourcers, screeners, interviewers, coördinatoren en admins volledig geautomatiseerd zullen zijn.”

Met de opkomst van AI zullen recruitmentprocessen volgens Wasowicz niet langer hetzelfde blijven. Hij voorspelt een wereld waarin recruiters véél minder handmatig werk hoeven te doen. “Ik voorspel dat tegen 2028 bijna alle sourcers, screeners, interviewers, coördinatoren en admins volledig geautomatiseerd zullen zijn.”

‘Kandidaten willen gewoon weten waar ze staan’

[ Lees verder op Recruitmenttech.nl

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

Flynth
2.645 - 4.431
Starter
meerdere lokaties
EY
Marktconform
Medior
Amsterdam
PwC
Marktconform
Junior
Amsterdam