Ontdek de verwachtingen van Nederlandse werknemers

partner PwC

Nederlandse werknemers zijn meer tevreden over hun werk dan werknemers wereldwijd. Dat blijkt uit de Nederlandse uitkomsten van de Hopes & Fears Survey 2024, een wereldwijd PwC-onderzoek naar de ervaringen en verwachtingen van werknemers.

Nederlanders tonen wel minder interesse in technologie zoals GenAI en ze beschikken – net zoals in andere landen – over skills die nog niet bij hun werkgever bekend zijn. Op deze onderwerpen is voor werkgevers nog winst te behalen, stelt Pieter Smit, PwC-specialist workforce strategy.

Voor Hopes & Fears 2024 werden wereldwijd 56.000 respondenten bevraagd, van wie 1500 uit Nederland. Ruim de helft van de Nederlandse respondenten heeft een mbo- of hbo-opleiding, is 26 tot 45 jaar en heeft een kantoorbaan.

65 procent van de Nederlandse respondenten met een kantoorbaan werkt inmiddels hybride, afwisselend vanuit huis en kantoor. Dat percentage groeide in het afgelopen jaar met vier procent en ligt in Nederland hoger dan wereldwijd, waar 58 procent hybride werkt. Pieter Smit ziet in de praktijk werkgevers die proberen om mensen weer vaker naar kantoor te halen. ‘Met over het algemeen weinig succes. Hybride werken is sinds de coronaperiode de norm geworden, die we niet eenvoudig weer gaan wijzigen.’

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

ABN AMRO
3.528 - 5.041
Junior
Amersfoort
Top vacature
De Hypotheker
3.953 - 5.633
Medior
Capelle aan den IJssel
Achmea
3.855 - 5.293
Medior
Apeldoorn
Top vacature