Onderzoek inclusie & diversiteit: “Management moet niet afwachten, maar pushen en ophalen”

Amplify DEI

Hoe ver staan Nederlandse organisaties op het gebied van inclusie en diversiteit? Daarover publiceerden GITP en ZiPmedia een onderzoeksrapport.

Werk aan de winkel, is de voornaamste conclusie: “Veel organisaties gaan nog niet verder dan het uitspreken van ambities. Men roept dat het heel belangrijk is, maar concreet blijkt dat nergens uit.”

Werkgevend Nederland heeft nog flinke stappen te zetten op het gebied van inclusie en diversiteit. Dat blijkt uit recent onderzoek van GITP en ZiPmedia. Organisaties beoordelen het niveau van hun eigen I&D-beleid gemiddeld met een 5.2 en bijna de helft van de respondenten geeft de eigen organisatie een onvoldoende. 

Ook een aantal deskundigen die hun licht over de resultaten lieten schijnen, oordeelt kritisch. Vivian Aquah, die veel boardrooms traint op het gebied van I&D, zegt: “Wat mij het meest aan dit onderzoek is opgevallen is het gebrek aan concrete inspanningen die organisaties verrichten op het gebied van I&D. Ik schrik daar wel van. Als je bijvoorbeeld ziet dat 63 procent nog niks doet op het gebied van managementtrainingen, dan vind ik dat een gemiste kans.”

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

ABN AMRO
3.528 - 5.041
Junior
Amersfoort
Top vacature
De Hypotheker
3.953 - 5.633
Medior
Capelle aan den IJssel
Achmea
3.855 - 5.293
Medior
Apeldoorn
Top vacature