Marjolein ten Hoonte over de arbeidsmarkt

Directeur Randstad

Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt en Society Impact bij Randstad Groep Nederland: "Het contract voor onbepaalde tijd is uit de tijd?"

Vijf jaar geleden stond er We kunnen zekerheid anders organiseren boven ons interview met Marjolein ten Hoonte. Anno 2024 vindt zij dat nog steeds. “We zijn in gesprek en doen ons best, maar we zoeken die zekerheid nog te vaak in het vaste contract.”

In 2019 zag de wereld er heel anders uit. Er was geen COVID, minder krapte op de arbeidsmarkt en werknemers hoefden niet zo vaak als nu het werk te combineren met mantelzorg. Laat staan dat we het hadden over een stop op arbeidsmigranten. Marjolein ten Hoonte werkte in die tijd als directeur Arbeidsmarkt en MVO bij Randstad, terwijl dat nu is omgedoopt tot Arbeidsmarkt en Society Impact. Dat zegt op zich al genoeg: maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft plaats gemaakt voor sociale innovatie. Vijf jaar na ons eerste interview over de veranderende arbeidsmarkt zochten we haar opnieuw op.

Prijsvechters

Het gesprek vindt plaats op het hoofdkantoor van Randstad in Diemen. Net als de vorige keer. En het kan haast geen toeval zijn. Op een tafel bij de receptie ligt Het Financieele Dagblad. Met op de voorpagina een artikel over ‘Prijsvechters die de markt van de verplichte verzekering voor zzp’ers bestormen’. De arbeidsmarkt is hot! Net als toen.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

VvAA
5.000 - 7.000
Medior
Utrecht
Flynth
2.125 - 3.728
Junior
Meerdere lokaties
KPMG
Marktconform
Medior
Amstelveen