Charissa Freese, HRM-hoogleraar: “Werkgevend Nederland heeft een blinde vlek voor heel veel talent”

HRM Hoogleraar

Wat leren nieuwe wetenschappelijke inzichten ons over strategische HR-vraagstukken? Charissa Freese, specialist in arbeidsrelaties en arbeidsmarkt, over de toekomst van werk, de rol van lijnmanagers en AI. "HR moet heel goed nadenken over de gevolgen van digitalisering voor medewerkers."

In aflevering 93 van de HR Podcast over innovatie en leiderschap in HR gaan Toine Al en Ruud Coumans in gesprek met Charissa Freese. Zij is Vice Dean van TIAS School for Business & Society en bijzonder hoogleraar HRM en Sociale Zekerheid aan Tilburg University.

In je onderzoek zie je een sleutelrol voor lijnmanagers bij het vormgeven van arbeidsrelaties. Wat maakt die rol zo belangrijk?

“Als het gaat over de vraag hoe mensen het vinden om in een organisatie te werken, en hoe ze hun collega’s en hun werk ervaren, zie je dat de lijnmanager daar een belangrijke bijdrage aan leveren; dat is ook zo bij het vertalen van de organisatiedoelen naar de medewerkers toe. Vandaar dat ik het heel belangrijk vind om de rol van de lijnmanager te benadrukken.”

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

VvAA
5.000 - 7.000
Medior
Utrecht
Flynth
2.125 - 3.728
Junior
Meerdere lokaties
KPMG
Marktconform
Medior
Amstelveen